Kundvagn0 Meny

Allmän beställningsinfo

  • Beställningar levereras normalt inom 1-14 arbetsdagar, beroende på typ av produkt.
  • Den exakta leveranstiden finns angiven under respektive produkt.
  • Vi skräddarsyr även ordrar efter behov och hittar ni inte det ni söker så kontakta oss. Vi tar även emot ordrar via mail och telefon.
  • Tryckakuten riktar sig i första hand mot företag, kommuner och föreningar, men även privatkunder är välkomna att beställa av oss. Dock tillämpar vi förskottsbetalning för privatkunder. Företag faktureras efter sedvanlig kreditupplysning.
  • Priserna gäller fr.o.m. den 1 januari 2013 och tills vidare. Priserna avser tryckfärdigt original. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.
  • Alla priser visas exkl. moms, i kassan inkl moms.

Betalningsalternativ

Faktura

Betalningsvillkor 10 dagar. Avtalskunder enligt avtal. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 18%. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker.

Vid ej godkänd kreditupplysning/rating tillämpar vi förskottsbetalning. Vi kontaktar dig i så fall och erbjuder betalning med kort/Swish/bankgiro/PayPal.

Kortbetalning

Vi erbjuder kortbetalning via PayPal med Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, EuroCard, Diners, Amex eller Resurs.

Tryckfärdigt original – Allmänna instruktioner

Våra priser avser tryckfärdiga original. Vi är väldigt måna om kvaliteten på våra trycksaker och strävar alltid efter att leverera bästa möjliga resultat.

Fråga oss gärna om ni har några frågor. Vi hjälper kostnadsfritt till vid mindre korrigeringar och justeringar om ni som kund väljer DATACHECK i samband med beställning. Väljer ni inte DATACHECK vid beställning granskar vi inga original, ni ansvarar då själva för att filen är optimerad och korrekt. Om allt nedan är för tekniskt så skicka in filen ni har så kan vi bedöma om det är något vi med lätthet kan åtgärda.

Behöver ni hjälp med framtagning av tryckfärdiga original debiterar vi 850 kr/tim, kontakta oss gärna för kostnadsförslag.

Korrektur

Gå igenom stavningskontroll och korrektur både en och två gånger. Var särskilt observant på namn, adresser och telefonnummer. Stav- och sakfel gör trycksaken obrukbar – ett omtryck kostar pengar!

Filformat

Vi tar emot original i filformaten PDF, TIFF, EPS, AI och PSD. Skicka helst PDF om möjligt.

På varje produkt finns ett fält för filuppladdning, alternativt kan ni ladda upp på https://www.hightail.com/u/Designbox.

Det går även bra att maila filen till order@tryckakuten.se vid beställning via telefon eller mail.

Sammanfattning

Dokument som lämnas in för tryck är sällan helt felfria. Följer ni våra råd och tips i denna guide lovar vi att vi gör allt vi kan för att ni ska bli så nöjda som möjligt med era trycksaker.

Papperstryck

Utfall

Efter det att produkten är tryckt måste den skäras till rätt format. För att det inte ska bli fula kanter runt omkring är det viktigt att originalet innehåller utfall så att det finns lite marginal när man skär. Vi använder oss alltid av 2 mm utfall.

Exempel: Du ska trycka en A4-folder med måtten 210x297 mm. Om originalet ska sticka ut 2 mm på respektive sida blir de korrekta måtten 214x301 mm. Lägg alltså till 2 mm på varje sida av ditt original. I de mallar som finns att ladda ner vid respektive produkt finns utfall med på de trycksaker som kräver det.

Att tänka på

Tänk på att omvandla alla bilder till CMYK. Färgskalan vi använder oss av är Euroscale Coated v2.

OBS! För att få bästa svärta i svarta plattor och objekt, blanda 100 %svart, 50% cyan,30% magenta, och 30% gult.

Omvandla även eventuella PMS-färger till CMYK.

Storbild

För att era storbildsprodukter ska bli så snygga som möjligt är det viktigt att originalet är korrekt framställt. Följ instruktionerna och riktlinjerna nedan så får ni ett resultat ni garanterat blir nöjda med!

Skulle ni känna er osäkra på framställning av ett tryckfärdigt original hjälper vi givetvis er med detta till en rimlig kostnad.

Instruktioner

Det finns två olika sätt att leverera tryckfärdiga original:

Jobbar du i skala 1:1 ska bilderna hålla en upplösning på 100 dpi, eller så kan du använda i skala 1:10 i 1000 dpi. Alla mallar på hemsidan är gjorda i rätt format/upplösning.

Färger

Använd profilen CMYK euroscale coated v2. OBS! För bästa svärta (vid tex svart bakgrund, blanda i 92%svart, 95%cyan, 95%magenta, och 90%gult.

Utfall

Behövs inte vid storformatproduktion

Textiltryck

Här ser vi helst att originalen är gjorda i vektorgrafik. Högupplösta bilder funkar också men de kan behöva förenklas något för att kunna tryckas på textil. Vi kan snabbt avgöra om en bild funkar eller inte på textil. Plastkort

Använd våra mallar som är 86x54 mm och med 2 mm utfall.

0771-66 66 00
Maila oss